Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek a témában képes leírás - Kereső .tlap.hu
részletek »

Hírek a témában - Kereső .tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kereso.tlap.hu » Hírek a témában
Keresés
Találatok száma - 9 db
Hello Kata

Hello Kata

Nagykáta és a Tápió-vidék hírei! Kulturális és közéleti magazin. Érdekes és izgalmas hírek fotók helyi témákban. Interjúk, beszámolók, HelloFOTO galéria a környék ismert és ismeretlen helyeiről. Nagykáta és a Tápió-vidék hírei! Kulturális és közéleti magazin. Érdekes és izgalmas hírek fotók helyi témákban. Interjúk, beszámolók, HelloFOTO galéria a környék ismert és ismeretlen helyeiről. Info: hellokata.hu@gmail.com címen. Hello Káta az Instagrammon is, kövess minket! Twitter és Youtube csatorna is.

Hatékony információkeresés az interneten

Hatékony információkeresés az interneten

A keresett információ típusa alapjaiban határozza meg, hogy mit, mivel és hogyan érdemes keresni. Ezen az oldalon elsősorban a weboldalakon található szövegek közötti keresésről lesz szó. A zenék (Mp3), videók, Képek keresése során a szöveges információ keresésétől eltérő módszereket, és gyakran más, Speciális kereső oldalakat kell használni. ...... Milyen eszközökkel érdemes keresni? OldalGazda szerint: Információszervező rendszerek sokasága nyújtja szolgáltatásait a weben, sok esetben hasonló színvonalon. Én általában a Google keresővel szoktam kezdeni, mert szerintem ez a legjobb, emellett gyakran használom a Clusty metakeresőjét, kiváltképp konkrét fogalmak, rövidítések keresésekor, mert találati rangsoraiban szerepelnek a Wikipédia definíciói, és a találatokat automatikusan csoportosítja. Ha nem kulcsszavak, hanem témakör alapján keresek, akkor pedig a startlap.hu megfelelő oldalait böngészem. Ha csak úgy félig-meddig szórakozásból keresgélek új dolgokat, akkor azt pedig a del.icio.us oldalairól kiindulva teszem. Mindeközben jó szolgálatot tehetnek a mindenféle Keresési segédeszközök.

Információ szervező rendszerek

Információ szervező rendszerek

Az, hogy egy információ-tároló rendszerben - egyszerűbben információforrásban - hogyan lehet keresni, azt a rendszer felépítése alapvetően befolyásolja. Az alábbiakban a főbb információkezelő rendszer-típusok, az információhoz való hozzáférés szerint történő csoportosítása következik. Lineáris információtároló rendszerek (egydimenziós) Adatbázis alapú rendszerek (táblázatos, vagyis kétdimenziós) Térinformatikai rendszerek (kétdimenziós) Hierarchikus rendszerek Nemhierarchikus hálózatok Szabadszavas keresésen alapuló rendszerek Címkézésen alapuló rendszerek

Tiszavirág-életűek az internes hírek

Tiszavirág-életűek az internes hírek

Ez a cikk 7 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. Egy friss kutatás szerint átlagosan 36 óra, azaz másfél nap egy internetes hírportálon megjelenő cikk élettartama, ennek elteltét követően - hacsak nem található kiemelt helyen - szinte senki nem kattint az írásokra. Egy magyar-amerikai kutatócsoport az [origo] cikkeinek életútján át vizsgálta az online hírfolyamot.

Orosz internetes keresők

Orosz internetes keresők

Az alábbiakban egy rövid összeállítás olvasható az orosz interneten fellelhető, három, véleményem szerint leghatékonyabb internetes keresőprogramokról, a teljesség igénye nélkül (a legismertebb google.ru szándékosan nem szerepel, valamint a keresőkön kívül gazdag internetes katalógusokat is találhatunk az orosz interneten böngészve): Yandex.ru Rambler.ru Aport.ru

Információ keresés az interneten

Információ keresés az interneten

Az információ internetes keresési lehetőségei, a folyamatosan változó tendenciák, szabad-szavas keresőgépek használatának ismertetése. Korunk nagy információs adatbázisa az Internet. A technológiák folyamatosan változnak, fejlődése egyre bonyolultabb, az információmennyiség megsokszorozódik, felhígul, egy része elvész. Bárki hozhat létre internetes tartalmat, meglehet, hogy valahol a káoszban ott lapul, a számunkra legértékesebb, de elhelyezője nem rendelkezik kellő ismeretekkel, hogy a megtalálhatóság esélyét megteremthesse, vagy nincs is ilyen szándéka. Az elfogadható releváns információ megtalálása egyre nehezebb, több erőfeszítést, tudást igényel. Az internetes keresést a valós értelemben csak a szabad-szavas keresőgépek tudják megvalósítani, míg a tematikus keresésben, a keresőgépeknek egyéni paraméterezhetősége alapján szűrt találatok értendőek. Működési elvük nagyon hasonlatos, keresőrobotjaik bejárják a Webet és meghatározott kritériumok alapján értékesnek vélt tartalmat begyűjtik, lekérdezéseinkre szelektált, esetleg szortírozott tartalom lelőhelyéhez vezetnek. Mivel a Weboldalak tartalma folyamatos változásban van, szükséges a saját adatbázisba begyűjtött adatok gyakori frissítése

A Google határozza meg a világképünket?

A Google határozza meg a világképünket?

Évekkel ezelőtt már felmerült az a kérdés, hogy szükség van-e egy európai online keresőre. Egy szakember úgy véli, hogy egy ilyen program kifejlesztése rossz válasz lenne a Google növekvő befolyására. Az online keresőket üzemeltető cégek egyre nagyobb befolyással és hatalommal rendelkeznek, s éppen ezért ők maguk formálják a társadalmat. Például e szolgáltatások miatt az emberek hajlamosabbak arra, hogy ne jegyezzenek meg dolgokat, hiszen úgy is ott van az internet, ami megőriz mindent. Wolfgang Sander-Beuermann szakértő szerint egy európai nagy internetes kereső helyett inkább sok kisebb alternatív szolgáltatás kell. A Google és a Bing személyében két nagy online kereső is van. Ekkora mértékű fejlődésre hét évvel ezelőtt - a bennfentesek kivételével - senki sem számított. Akkor még sok kereskedelmi ajánlat volt, amik azonban fokozatosan eltűntek a piacról, viszont nem jött létre helyettük alternatív megoldás. Pedig erre szükség lett volna, hiszen ha egy konszern, mint a Google a világ minden tudását össze akarja gyűjteni, akkor ez azt is jelenti, hogy ő határozza meg a világképünket. Amennyiben számos egymással konkuráló szolgáltatás létezne, akkor mindez nem lenne probléma.

Egyes internetszolgáltatók manipulálják a kereséseket?

Egyes internetszolgáltatók manipulálják a kereséseket?

A Microsoft és a New York-i Egyetem munkatársai kiderítették, hogy egyes internetszolgáltatók szerverei egyoldalúan módosítják az online keresési találatokat. Az érintett cégek anyagi okokból választják ezt a megoldást. A társaság és a felsőoktatási intézmény szakemberei azt a kérdést tették fel, hogy vajon az internetes kereséseink során kapott eredmények optimálisak-e vagy sem? Nos, erre a kérdésre többnyire az a válasz, hogy igen. Ennek ellenére vannak elgondolkodtató esetek. A kutatócsoport tagjai rájöttek, hogy számos olyan szerver működik világszerte, amelyek manipulálják az online keresési eredményeket. A szervereket szinte kivétel nélkül internetszolgáltatók üzemeltetik, és amint a felhasználók elindítanak egy keresést, a számítógépek azonnal átirányítják őket olyan oldalakra, amelyeken reklámok vannak. A megoldásból a szolgáltatók mellett természetesen a reklámügynökségek is profitálnak. A Microsoft és a New York-i Egyetem munkatársai összesen 349 ilyen szervert találtak és azonosítottak. 'Kiderítettük, hogy ez a módosítás nagyon rejtetten működik. A meghatározott partneroldalakra való átirányítás csak akkor valósul meg, ha a felhasználók a böngésző címsorába írják be a keresési címszót' - közölték a szakemberek.

Alapértelmezett keresőmotor beállítása - Google Chrome

Alapértelmezett keresőmotor beállítása - Google Chrome

A Google Chrome esetében a címsáv, amely a böngésző ablakának tetején található meg (és néha cím- és keresősávnak hívják), keresőmezőként is funkcionál. Ön határozhatja meg, hogy a címsáv alapértelmezés szerint melyik keresőmotort használja a keresésekhez. Amikor a telepítést követően először indítja el a Chrome-ot, megjelenik egy szövegbuborék a cím- és keresősáv közelében. A buborék arra hívja fel a figyelmet, hogy a cím- és keresősávból is végezhet kereséseket alapértelmezett keresőmotorjával, a Google Kereséssel. Ha módosítani szeretné az alapértelmezett keresőmotorját, kattintson a Módosítás lehetőségre, és állítson be egy újat.

Tuti menü